Ce este ErP și ce impune?

Ce este ErP și ce impune?

Energy-related-Products-Directive

Ce este Erp și ce impune?

Erp (Energy-related Products Directive) este o directivă europeană, intrată în vigoare la 26 septembrie 2015, care impune producerea și comercializarea de centrale termice eficiente energetic, cu un grad redus de poluare.

De ce este obligatorie, odată cu data de 26 septembrie 2015, instalarea unor centrale termice în condensație?

Pentru că astfel de centrale termice consumă mai puțin, sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic și au un grad de poluare redus. Aceste măsuri trebuie adoptate pentru ca Uniunea Europeană să atingă pragul 20-20-20. Ceea ce înseamnă că ponderea energiei regenerabile în mixul de energie trebuie să atingă 20%, emisiile de gaze cu efect de seră trebuie să fie reduse cu 20% față de nivelul din 1990 și este important ca eficiența energetică să crească cu cel puțin 20%, până în 2020.

Singurele produse care satisfac complet noile cerințe de funcționare, sunt centralele termice în condensație. La fel ca toate țările din Uniunea Europeană, și România va trebui să se supună acestei directive.

Cum mă afectează ErP?

Această lege nu-i va obliga pe deținătorii actuali de centrale termice tradiționale să facă imediat trecerea la centralele în condensare, deși pe măsură ce își vor înlocui centralele termice, toată lumea va trebuie să se adapteze noii directive. Pe de altă parte, oricine dorește să-și instaleze un nou sistem de încălzire, după data de 26 septembrie 2015, va trebui neapărat să opteze pentru sistemele în condensație.

Ce opțiuni am?

Din fericire, pe piața românească există deja de multă vreme un distribuitor de centrale termice, de o calitate italiană însemnată, care se supun normelor intrate în vigoare: Cosmogas.

Producătorul italian Cosmogas pune la dispoziția dumneavoastră nu doar centrale termice în condensație, ci și în dublă condensație. O centrală în dublă condensație oferă avantajele condensării nu numai în sistemele de încălzire, ci și în producția de apă caldă menajeră. Acest lucru vă permite dumneavoastră să economisiți mai mult, și nu doar în sezonul rece!

Pe lângă aceasta, Cosmogas vă pune la dispoziție și gamele de produse SOLARdens și HPdens, ce integrează energia din surse regenerabile cu sistemele în condensație. În acest mod, veți economisi cu energia electrică și veți contribui, de asemenea, într-un mod eficient la îmbunătățirea calității mediului înconjurător.

Aflați mai multe despre centralele în condensație MYdens și grupurile hibrid SOLARdens și HPdens.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *